В ході планового оновлення рейтингової оцінки боргового інструменту ТОВ «Факторинг Фінанс» (запланованого облігаційного випуску серії «А») НРА «Рюрік» отримало від Замовника наступну інформацію:

 

1. Статутний капітал, відповідно до нової редакції Статуту ТОВ «Факторинг Фінанс» від 27 грудня 2010 р., зареєстрований у розмірі 16,5 млн. грн. і є повністю оплаченим. На кінець 2010 р. власний капітал Компанії складає 16,9 млн. грн.

2. Відбулись зміни запланованих параметрів емісії. Відповідно до рішення Загальних зборів учасників ТОВ «Факторинг Фінанс» (протокол № 1/11 від 17.01.2011), загальний обсяг емісії збільшено на 15,0 млн. грн. до 50,0 млн. грн.

Відповідно до українського законодавства, сукупний обсяг емісії облігацій не може перевищувати трьохкратного розміру власного капіталу. Таким чином, співвідношення «обсяг емісії / власний капітал» для ТОВ «Факторинг Фінанс» змінилось із 2,95 до 2,96, що повністю відповідає законодавчій нормі щодо максимальних розмірів емісії.

НРА «Рюрік» підтверджує кредитний рейтинг боргового інструменту ТОВ «Факторинг Фінанс» на рівні uaBBB з прогнозом «стабільний».