На засіданні Рейтингового комітету від 10.10.2014 р. Національне рейтингове агентство «Рюрік» знизило ПАТ «МЕЛІОР БАНК» довгостроковий кредитний рейтинг позичальника до рівня uaСС спекулятивної категорії з прогнозом «в розвитку».

В результаті віднесення ПАТ «МЕЛІОР БАНК» до категорії неплатоспроможних згідно з Постановою Правління НБУ №648/БТ від 09.10.2014 р. та запровадження в Банк Фондом гарантування вкладів фізичних осіб згідно з рішенням №109 від 09.10.2014 р. тимчасової адміністрації, НРА «Рюрік» було прийнято Рішення про зниження ПАТ «МЕЛІОР БАНК» довгострокового кредитного рейтингу позичальника до рівня uaCC спекулятивної категорії з прогнозом « в розвитку».

Відповідно до Національної рейтингової шкали, затвердженої постановою Кабміну №665 від 26.04.2007 р., позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaCC характеризується високою вірогідністю дефолту.

Прогноз « в розвитку» вказує на підвищену вірогідність зміни рівня кредитного рейтингу за можливості реалізації як позитивних, так і негативних тенденцій та поточних ризиків.

На даний момент НРА «Рюрік» на постійній основі здійснює моніторинг фінансово-господарської діяльності Банку, у зв’язку з чим довгостроковий кредитний рейтинг позичальника ПАТ «МЕЛІОР БАНК» внесений до Контрольного списку.

Виведення довгострокового кредитного рейтингу позичальника ПАТ «МЕЛІОР БАНК» з Контрольного списку та його подальший перегляд безпосередньо залежить від отримання Агентством додаткової інформації щодо фінансово-господарського стану Банку .


Завантажити Рішення рейтингового комітету

Перейти на персональну сторінку ПАТ «МЕЛІОР БАНК» на сайті НРА «Рюрік»