На засіданні Рейтингового комітету Національного рейтингового агентства «Рюрік» від 20.02.2015 р. згідно позапланової процедури оновлення рейтингової оцінки було визначено довгостроковий кредитний рейтинг позичальника ПАТ КБ «СТАНДАРТ» (код за ЄДРПОУ – 36335426).

В результаті віднесення ПАТ КБ «СТАНДАРТ» до категорії неплатоспроможних згідно з Постановою Правління НБУ №116 від 19.02.2015 р. та запровадження в Банк тимчасової адміністрації згідно з рішенням ФГВФО №38 від 20.02.2015 р., НРА «Рюрік» було прийнято Рішення про зниження ПАТ КБ «СТАНДАРТ» довгострокового кредитного рейтингу позичальника до рівня uaCC спекулятивної категорії з прогнозом «в розвитку».

Відповідно до Національної рейтингової шкали, затвердженої постановою Кабміну №665 від 26.04.2007 р., позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaCC характеризується високою вірогідністю дефолту.

Прогноз «в розвитку» вказує на підвищену вірогідність зміни рівня кредитного рейтингу за можливості реалізації як позитивних, так і негативних тенденцій та поточних ризиків.

На даний момент НРА «Рюрік» на постійній основі здійснює моніторинг фінансово-господарської діяльності Банку, у зв’язку з чим довгостроковий кредитний рейтинг позичальника ПАТ КБ «СТАНДАРТ» внесений до Контрольного списку.

Виведення довгострокового кредитного рейтингу позичальника ПАТ КБ «СТАНДАРТ» з Контрольного списку та його подальший перегляд безпосередньо залежить від отримання Агентством додаткової інформації щодо фінансово-господарського стану Банку.


Завантажити Рішення Рейтингового комітету

Перейти на персональну сторінку ПАТ КБ «СТАНДАРТ» на сайті НРА «Рюрік»